top of page

DE POESJE VAN KLEIN STANNEKE

Vlieger.png

Sinds 2018 is Antwerpen een Poesjenellentheater rijker. Toen ging immers 'De Poesje van Klein Stanneke' van start. We eren zo een rijke Antwerpse traditie. Onze helden, de voddenbalen, hebben een grote mond maar een hart van goud.

Het begon eigenlijk reeds in 2016 toen Kleine Stan 'Kwelgeesten en kweldergras' losliet op het publiek. In dit stuk gingen Neus, Bult en Kop op zoek naar de hand van de brabofontein. De acteurs van vlees en bloed werden vervangen door traditionele stangpoppen en 'De Poesje van Klein Stanneke' werd geboren.

 

In het eerste stuk 'Het spook van de viswinkel' gingen Bult, Kop en Neus op zoek naar de verdwenen amulet van Thijs Pladijs, het ongelukkig spook. Dit tot groot jolijt van jong én oud. 

De kinderen van de lagere school konden in 2019 genieten van 'De schele Sinterklaas'. Wanneer de Schele de weg uitlegt aan Sint en Piet weet je dat niet alles van een leien dakje zal lopen.

In 2020 stond 'De kwakzalver van de Koekenstad' op de planning. We weten helaas allemaal waarom dat niet kon doorgaan. We maken dit goed in oktober 2022. Ondertussen kon men op het Stanfeest 2022 mee op zoek naar 'De schat van de jungle'.

Onze Poesjenellen zitten zelden stil. Via hun briefwisseling in 't Schakeltje en Kleine Stan TV houden ze de vinger aan de pols. Recht voor de raap maar altijd met goede bedoelingen.

Als de pop spreekt, luistert de mens.

bottom of page