top of page

Welkom bij de ouderraad

Boek.png

“Samen school maken”, dat is de opdracht van de ouderraad van Kleine Stan. De ouders van de leerlingen op Kleine Stan willen graag de school ondersteunen op verschillende vlakken. Zo helpen we onze kinderen te groeien op deze gezellige en toffe school.

De ouderraad doet dit op verschillende manieren:

  • We betrekken ouders bij de schoolwerking. We geven advies op eigen initiatief, of op vraag van de directie of de schoolraad. We denken mee na over wat goed is of nog beter kan.

 

  • We ondersteunen de school met een praktische hand. De heraanleg van de speelplaats, het helpen bij een fietstocht, het maken van soep ’s middags, …: we steken graag onze handen uit de mouwen.

 

  • We organiseren samen met de school fijne activiteiten: van een lichtjesloop in de herfst, een ontbijt in de winter tot een schoolfeest in de lente. We hebben graag een gezellige school, waar we elkaar goed kennen.

 

  • Heeft de school nood aan extra boeken voor een klas-bib, speelgoed op de speelplaats van de kleuters, of uitdagende materialen voor de turnles? We organiseren financiële activiteiten die de school een extra centje opleveren. Deze middelen gaan altijd rechtstreeks naar de schoolwerking en de leerlingen.

 

 

Wil jij als ouder ook samenwerken met de school? Dan ben je zeker welkom!

  • Als helpende hand of in een werkgroepje: per activiteit zoeken we helpende handen om de praktische uitvoering op zich te nemen: zowel de planning als de uitvoering zelf. Elk jaar bij de start bekijken we welke werkgroepjes we best opstarten. Werkgroepjes staan open voor iedereen, ook plusouders, grootouders of sympathisanten.

 

  • In de ouderraad zelf: mee nadenken over de planning, de school en het beleid? Dat kan in de ouderraad zelf. Je treedt toe tot de ouderraad en volgt de vergaderingen.

 

Wil je op de hoogte blijven of mee helpen? Stuur een mailtje en we houden je op de hoogte! ouderraad@kleinestan.be 

 

Femke Van Hove – voorzitter

Thomas Desmedt – penningmeester

Hanne Vermeiren – secretaris

 

Vergaderingen 2023-2024: 21/09, 24/10, 29/11, 18/01, 20/02, 25/04 (telkens om 20.15u in de refter van de lagere school)

Hieronder vind je de verslagen van de vorige vergaderingen van de ouderraad.

Food fair
Zakelijke vergadering
bottom of page