top of page
de schele.jpg

de Schele

Tjing tjang potvedetten! De Schele laat zich niet doen. Hij heeft zo zijn eigen kijk op de dingen maar is o zo geliefd bij iedereen. Het is zo'n kerel waar ge niet kwaad op kunt zijn. Enfin, toch niet voor lang...

_MG_9919.JPG

de Kop

Ik wil deze nacht in de straten verdwalen. Het is dat we weten dat Wannes Van de Velde deze woorden zong of we hadden ze aan de Kop toegeschreven. Nachtraaf, groot lawijt, gouden gast. Soms een koleriek bazeke maar hij weet van aanpakken. Spreekt tot koningen als tot zijn gelijken en heeft voor geen cent eerbied voor de machtigen der aarde. Nen echte Sinjoor dus.

IMG-20181008-WA0003.jpeg
_MG_9853.JPG

Klein Stanneke & Stientje

Als ik mij verveel in de klas, dan verzin ik verhaaltjes. Deze leerlingen van Kleine Stan hebben dus massa's verhaaltjes in hun hoofd zitten. Gelukkig delen ze deze met ons in de Poesje van Klein Stanneke.

_MG_9957.JPG

Sinbad

Waar ik vandaan kom zeggen ze: 'In de woestijn is het warm, tenzij het koud is.' De wereldzeeën zijn zijn thuis, havens zijn buitenverblijven. U hoeft niet te vragen welke haven zijn favoriet is.

Sint en Piet

We zijn een beetje laat, want zijn om één of andere reden verkeerd gevaren. Gelukkig heeft de wegbeschrijving van de Schele geen grotere gevolgen gehad. Een jaar zonder bezoek van de Sint op Kleine Stan? Onmogelijk!

20191204_142352.jpg
20181020_122438.jpg

de Neus

Ja jongen, aan dien uitleg van u, daar zit toch een reukske aan. De Neus kan onzin vanop kilometers afstand rieken.

Zijn hersenen zijn minstens zo indrukwekkend als zijn reukorgaan. Hij is een geboren leider. Of de anderen willen luisteren is een andere zaak.

_MG_9868.JPG

den Bult

Lot mij gerust!  Peis en vree, meer verlangt den Bult niet. In zijn beste pyjama kan hij makkelijk de hele dag doorbrengen. Helaas voor Bult weet het avontuur hem altijd te vinden. Dan zal hij er alles aan doen om snel terug naar de orde van de dag te kunnen: peis en vree.

_MG_9959.JPG

Bluf

Wie gaat daar nog zo laat op straat!? 

De trotse kapitein van de stadswacht houdt een oogje in het zeil.

De Antwerpenaren kunnen rustig slapen. Tenzij Bluf ze wakker brult met zijn straffe verhalen natuurlijk. Ach ja, als het niet waar is, is het toch goed gevonden...

Thijs Pladijs

Kommer en wee! Ach en kwel! 

Deze visboer uit lang vervlogen tijden dwaalt dankzij onze vrienden al iets gelukkiger rond. Sinds 'Het spook van de viswinkel' heeft hij er enkele goede vrienden bij in't Stad. Goede connecties in de geestenwereld: altijd handig. Ge weet immers nooit of ge te maken krijgt met de Zwarte madam, de Lange Wapper of Kludde...

_MG_9933.JPG
IMG-20200228-WA0001.jpg

de Zwarte Madam

Falali falalo, ne pot vol choco!

De schrik van nachtelijk Antwerpen komt regelmatig in contact met onze Poesjenellen. Maar wie trekt er aan het langste eind? De Zwarte Madam wordt zowel gevreesd als gerespecteerd. Je wilt haar liefst zo weinig mogelijk zien maar soms moet je haar met knikkende knieën om hulp gaan vragen. Niets voor bange papkindjes...

IMG-20200228-WA0000.jpg

de arm der wet

Ni te brutaal he, ventje! Of den arm der wet zal u eens meenemen.

De Antwerpse agenten kennen de voddenbalen als geen ander. Ze durven dus wel eens iets door de vingers zien. Wie echter teveel met hun voeten rammelt, wordt getrakteerd op een nachtje in den amigo.

Nestor

Tiens, ik wist niet dat ik kon spreken? 

De trots van de zoo, koning der dieren. Of toch minstens van de beestjes tussen het Astridplein en de Ommeganckstraat. Vergis u niet, zijn rustig leventje in de dierentuin heeft zijn wilde aard niet veranderd.

IMG-20200303-WA0012.jpg
20181018_163057.jpg
den hippie.jpg
de professor.jpg
IMG-20181020-WA0004.jpg

Lange Wapper

Hebt ge mij nodig, nietige worm? 3x 'Lange Wapper' bij volle maan zeggen en ge hebt het vlaggen.

den Hippie

Elke gelijkenis met gepensioneerde collega's is louter toevallig.

de directeur

Elke gelijkenis met gepensioneerde collega's is louter toevallig.

de schaviezen

Een schavies heeft een belangrijke taak: de poppen laten bewegen en praten. Maar hoe ze bewegen en wat ze zeggen: dat beslissen de Poesjenellen volledig zelf!

bottom of page