top of page
  • Foto van schrijverstanzesde

6de leerjaar - Terug aan de slag!

We geven het toe beste vrienden, dit was niet de paasvakantie waar we op gehoopt hadden. Het is nu eenmaal niet anders dus laat ons niet opgeven maar volhouden en er het beste van maken.


In dit bericht vind je het overzicht voor de komende twee weken nog eens terug. Denk aan een goede dagindeling thuis zodat je geconcentreerd kan werken.

Enkele lessen bevatten nieuwe leerstof. Wacht hiermee tot er op deze weblog een filmpje met uitleg verschijnt. Dit zal vanaf vanavond of morgen het geval zijn. Noteer duidelijk voor jezelf wanneer er lessen zijn die niet goed lukken, dit kan bv. op het schema. Zo kunnen we je achteraf op school gepast helpen. Je mag natuurlijk ook steeds een mailtje sturen naar je meester. We werken volgens 'pre-teaching'. Dit betekent dat we alles nog in de klas zullen bekijken. Door nu al kennis te maken met de nieuwe leerstof kunnen we er op school vlotter mee verder.

De bundel kreeg je via mail om te printen. Je kan hem ook in de hal van de school komen ophalen. Geef je meester een seintje wanneer dit in orde is.


De inschrijvingen voor het middelbaar zijn achter de rug. We zijn benieuwd naar welke school je zal gaan. Laat je ons iets weten als je bericht krijgt? Het zesde leerjaar is voornamelijk een herhalingsjaar waarin we je voorbereiden op het middelbaar, onder andere door aandacht te vestigen op zelfstandigheid. Gelukkig heb je dat de voorbije weken extra moeten oefenen. Maak je dus niet teveel zorgen over deze gemiste tijd op school maar draai een negatieve situatie om in iets positief: de kans om jezelf, je ouders of je meester te tonen wat je kan. Werk niet omdat het moet, maar omdat je het wil (Dat klinkt makkelijker dan het is, we weten het...).


PS: Misschien heb je er iets over gelezen in de krant, misschien wist je nog van niets. In het paasweekend werd hotel Les Diablons getroffen door een brand. De bovenste verdieping van het gebouw met de skikelder werd hierdoor verwoest. Gelukkig vielen er - dankzij de goede brandbeveiliging en snelle reactie van de hulpdiensten - geen slachtoffers. Naast de coronacrisis is dit natuurlijk een flinke opdoffer voor de mensen die ons zo goed in de watten hebben gelegd. Voel je vrij om ze een hart onder de riem te steken. Waarom geen kaartje sturen om ze te bedanken voor een toffe sneeuwschool zodat ze vol goede moed terug aan de slag kunnen?

directie en personeel

Hotel Les Diablons

CH 3961 Zinal

Zwitserland

100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

correctie Frans

De verbetering van de herhalingsbundel vind je via onderstaande link. Je hoeft zeker niet alle oefeningen volledig te maken. Gebruik het aanbod verstandig. Oefening 5 over de gebiedende wijs mag je sc

bottom of page