top of page
Foto van schrijverstanzesde

Van fauna en flora

Wist u dat er hier wolven zitten? Niet echt in ons hotel maar wel in de bossen rondom. Het is dus maar een geluk dat onze leerlingen groene i.p.v. rode mutsen hebben gekregen en dat we geen zieke grootmoe aan de andere kant van het donkere bos hebben wonen. We kregen er dus nog geen te zien. Blijkbaar zijn dat redelijk schuwe dieren die eigenlijk geen behoefte hebben aan een naam of kind met picknickmand.


Wist u dat er hier gemzen zitten? Niet naast ons op de skilift maar wel in de bossen eronder. Het is dus maar een geluk dat die lift hoog boven het bos zoeft. Zo kunnen we deze guitige geitjes observeren zonder ze te storen. Ze hebben vast al genoeg stress sinds die wolven hier terug zijn.


Wist u dat er hier eekhoorntjes zitten? Niet op schattige kleine stoeltjes maar in de bomen langs het pad. Het is dus maar een geluk dat onze leerlingen niet altijd kijken naar wat wij aanwijzen of we hadden er geen gezien. Wat een leuk beestje. Hoe sympathiek ook om zijn winterrust even te onderbreken zodat wij snel een pedagogisch interessant weetje over de eekhoorn kunnen vertellen. Zoals bijvoorbeeld: de eekhoorn houdt een winterrust en onderbreekt die slechts sporadisch om bij te klussen als didactisch materiaal.


Wist u dat er hier steenarenden zitten? Niet op een stokje in het bureau van de hoteldirecteur maar hoog op de bergflank. Het is dus maar een geluk dat onze leerlingen blijven wegkijken van wat wij aanwijzen of we hadden er geen gezien. Wat lijkt als een zwart vlekje tegen de blauwe hemel is in feite een stevige roofvogel met de spanwijdte van een volwassen deur. De kleinere leerlingen lopen sinds vandaag dan ook met extra gewichten aan hun benen. Men kan niet voorzichtig genoeg zijn.


Van al die aandacht voor dieren worden de planten jaloers. Maar ja, wat wil je dan? Een den, spar, arve of lork zijn nu eenmaal niet schattig (wolf), angstaanjagend (gems), imposant(eekhoorn) of deur (steenarend). Hoewel, de lork is wel erg deur. Bijna al die huisjes hier zijn van lorkenhout gemaakt. Waarom? Dat staat hier veel. Een lork is dus soms een deur maar nooit duur. Kan u nog volgen? Wij al niet meer. Hopelijk was onze uitleg tijdens de leerwandeling deze ochtend iets duidelijker dan deze lawine aan info.


Lawines, nog zoiets waar we vandaag info over kregen. Omdat we er - helaas voor de aanschouwelijkheid / gelukkig voor de veiligheid – geen te zien kregen, sloten we maar af als menselijke lawine. Razend en rollend gleden de kinderen de helling af, met of zonder poepslee. We zagen groepjes die als stuiflawine in een grote wolk naar beneden denderden, enkelingen die stijf als een sneeuwplank hoge snelheden haalden en anderen die op het einde aan broek en handschoenen voelden dat ze de natte lawine hadden uitgebeeld. Bij het zien van zoveel enthousiasme voor de leerstof werden de meesters en juffen emotioneel. We liepen dan ook meteen naar het winkeltje om onze kapoenen te trakteren op een drankje en een snoepje. Als ze dit tot in juni volhouden wordt het nog een deur, euh, duur schooljaar…


Tot slot melden we nog dit over het skiën: we zijn gaan skiën. Dat onze beginners nu ook al de lange sleeplift kunnen nemen hoeft niet te verbazen. De turnjuf is er bij dus die denken allemaal dat dat voor punten is.



Tot morgen!

104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page