top of page
  • Foto van schrijverstanzesde

De kracht van AI

Kent u weervrouw Jade? Ongeveer een jaar geleden werden we ons bewust van haar bestaan. Zelf is ze zich misschien van nog geen kwaad bewust, laat staan van zichzelf.


Jade ontstond dankzij AI en presenteert toch maar mooi het weerbericht op een plaatselijke Zwitserse televisiezender. U gelooft ons niet?De techniek staat voor niets. In ons hoofd tolden de gedachten over de onbegrensde mogelijkheden van dit cyberwonder. Als AI een weervrouw kan creëren, dan is het weer zelf toch de volgende logische stap?


Enfin, wij schoten dus in actie. Gedurende het voorbije jaar stuurden we wekelijks een kleine attentie richting Jade. Een doosje Antwerpse Handjes, een waardebon voor Ici Paris XL, een software-update...  U kan het zo gek niet bedenken. Alles om deze week gunstige weersomstandigheden te krijgen. Overmoedig? Onrealistisch? Voodoo of stalking van een artificieel intelligent wezen? Best mogelijk, maar het heeft wel geholpen:


Gisteren: lichte sneeuw tegen de avond, stevige sneeuw gedurende de nacht.

Deze voormiddag: een vers sneeuwtapijt om het oude dorp op haar mooist te tonen, ideaal voor een leerwandeling over de woningbouw gevolgd door een sneeuwballengevecht – uiteraard met de meesters als (morele) overwinnaars.

Deze namiddag: sneeuwbuitjes op het al mooie, nieuwe laagje met af en toe een streepje zon voor onze eerste skiles.


U kan geloven wat u wil maar wij zijn content. Een donderdag volle zon zou wel aangenaam zijn. De bloemen naar Jade zijn onderweg.


Morgen maken we u dan ook graag jaloers met zonnige panoramafoto’s. Graag gedaan.

239 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page