top of page
  • Foto van schrijverstanvijfde1

Drie weken thuis, 5 weken vakantie?

Helaas! Zo werkt het niet...


De komende weken kom je misschien niet naar school, omdat jij ook je steentje bijdraagt aan het vertragen van het coronavirus. We zien elkaar weer als de lente hopelijk al volop doorgebroken is!


In de tussentijd kan je je skills uit het 5de leerjaar verder inoefenen en op punt stellen, zodat je na de vakantie helemaal klaar bent om een stap verder te gaan. Daarvoor hebben we een programma voor wiskunde en Frans opgesteld. Verwacht ook af en toe een taaltaak om spelling, zinsbouw en woordbouw op peil te houden. Die sturen we nog via mail of weblog door.


We begrijpen dat niet iedereen thuis dezelfde mogelijkheden heeft om met de computer, zelfstandig, of met ondersteuning van mama, papa of oudere broer/zus te oefenen. Laat je meester of juf tijdig weten hoe het loopt. Wat lukt er? Wat gaat er moeilijk? Dan zoeken we naar nieuwe manieren om je beter te ondersteunen.


In bijzondere omstandigheden zoals deze dagen merk je dat veel mensen klaarstaan om elkaar te helpen. Zo kan je bijvoorbeeld op de website xnapda.be (lees dat maar eens luidop voor) alle filmpjes met uitleg gratis bekijken tot aan de vakantie. Maak daar zeker gebruik van.


Ga naar xnapda.be/filmpjes/5de-leerjaar. Links kies je instructiefilmpjes en daar het vak en het onderwerp dat je wil bekijken. Natuurlijk niet zo leuk, interessant en lief als de meester of de juf, maar toch: beter dan niks.


Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Terugkeer 5de leerjaar Sart

Het vijfde leerjaar zit al op de bus richting Antwerpen. Momenteel staat de aankomst gepland voor 17.45u. Indien de verkeerssituatie andere plannen heeft, houden we u hier op de hoogte.

Terugkeer 5de Archeon

De bus met onze tijdreizigers uit de prehistorie, oudheid en middeleeuwen komt aan rond 18.30u, eigen tijd.

Comments


bottom of page