top of page
  • Foto van schrijverstanzesde

Eindelijk weer in Zinal!

Na een vlotte rit doorheen België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland zijn we vandaag rond 8u aangekomen in Zinal. Tijdens de busrit geen enkele ‘buszieke’, maar wel enkele nachtraven zo waar. Die zullen de eerste nacht in Zwitserland hopelijk sneller schaapjes (of gemzen) kunnen tellen dan op de bus.


Na enkele boeiende tussenstops in Aire de Hondelange, Aire du Haut-Koenigsbourg en Relais du St-Bernard, zijn we veilig en wel tot op 1 640 m geraakt. Onze thuis voor de komende 8 dagen. Onze eerste dag was meteen al goed gevuld: verkenning van de buurt en de nieuwe ‘eitjes’ om naar het skigebied te gaan. Ja hoor, zelfs al wat sneeuwpret en poepslee-geschuif. Ook het zonnetje kwam na de middag even meespelen.


Na het middagmaal waren sommige nachtraven al gemzen aan het tellen tijdens de korte siësta. Gelukkig maar, want het passen van de skibotten, ski’s en helmen was niet voor iedereen een ‘eitje’. Dankzij de goede voorbereidingen in België verliep dit toch vlot en zijn we volledig klaar om morgen de Zwitserse bergen te trotseren.


Ondanks de waarschuwing vooraf verliep het bedden opmaken niet bij iedereen even vlot, maar dankzij de goede sfeer en vele helpende kamerhanden is dit uiteindelijk dik in orde gekomen en zijn we allemaal klaar voor een goede nachtrust.


Dag 1 in Zinal: Alleen maar blije gezichten en vele blije brieven die u tegemoet komen. Wij wensen iedereen nog een fijne avond!279 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page