top of page
  • Foto van schrijverstanzesde

Gemiste en gegrepen leerkansen

In november 2018 vonden studenten aan de Vives hogeschool in Brugge het monispel voor de sneeuwschool van januari 2019 in Zinal uit. Het thema was ‘helden’. Vandaag werd het spel dan eindelijk gespeeld. Zo’n tweehonderd kinderen, waaronder 62 Stanners, speelden dat het een lieve lust was. De zon zag dat het goed was…


Bon soit, in ’t kort heeft dat monispel er voor gezorgd dat onze geplande leerwandeling naar Wengen niet kon doorgaan. Nochtans ligt dat op maar 101km stappen ten noordoosten van hier. Volgens Google Maps ben je dan slechts 27u onderweg. Als je via de Hauptstrasse gaat is het zelfs maar 26u. Terwijl je dan 113km moet afleggen. Je moet dan wel een veerboot nemen maar dat geeft weer extra leerkansen over de meren die hier gevormd worden aan de voet van de Alpen. In Leukerbad passeerden we dan het Zwitsers restaurant ‘Lounge 1411’ (Klinkt erg authentiek.) alwaar we onze boterhammetjes konden opeten. En met maar 2896m stijgen en 3778m dalen kun je eigenlijk stellen dat het gewoon bergaf is. Maar nee, de moni’s moesten en zouden een spel organiseren. Gelukkig was het best wel leuk.


’s Avonds sterkten we aan met rijst, kip en currysaus (ook authentiek Zwitsers) om vol energie een frisse neus te halen. En ja hoor, ook dit jaar was het zover: drie zonnebrillen op de neus, tweemaal de vraag ‘Meester, moeten wij onze zonnebril aandoen?’. U mag thuis uitleggen waarom dat met een avondwandeling niet nodig is. Wij hebben het opgegeven. Maar de gezelligheid van het avondlijke dorpje, de sterren en de maan net boven de bergkam gaven ons al snel nieuwe moed om toch weer hier en daar een woordje uitleg te geven. We excuseren ons voor het defaitisme enkele zinnen terug. We zullen uw kinderen iets bijleren, of ze het nu willen of niet! Ze leren hier trouwens heel wat bij zonder dat ze het zelf beseffen. Haha, daar hebben we ze!


We wensen u allen nog een fijne avond en zijn er morgen weer met een woord van dank. Het is dan tenslotte zondag.

Slaapwel.313 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page