top of page
  • Foto van schrijverstanvijfde1

Preteaching - pre watte?

Dag lieve kindjes van 5,


Helaas, helaas! We zullen nog even geduld moeten hebben voor we elkaar weer zien op school. Dat vinden wij ook niet leuk, maar als het nodig is om allemaal weer op termijn gezond en wel samen in de klas te kunnen zitten, dan moeten we er door. Alles gaat voorbij, ook dit!


De komende twee weken gaan we wel nieuwe zaken leren. Wat? Hoe?


Dat doen we via preteaching. Dat betekent voorbereidend leren. We laten je al kennis maken met nieuwe leerstof die we samen in de klas opnieuw zullen bekijken zodra het weer kan. Maak je dus geen zorgen als iets nog niet helemaal lukt: niemand verwacht dat je alles zomaar eventjes zelf onder de knie krijgt.


Elke week krijg je een overzicht van de opdrachten. Dat is naar je ouders opgestuurd via mail. Heb je geen printer? In de inkomhal op school liggen er enkele exemplaren + verbetersleutels klaar. Geraken jij of je ouders niet op school? Stuur een mailtje naar je meester of juf en we lossen dat voor jou op.


We bieden je op de weblog filmpjes met uitleg aan en eenvoudige opdrachten om dit zelf in te oefenen. Verbeteren kan je met een verbetersleutel.


Dit vraagt van jou wel een nieuwe stap naar meer zelfstandigheid. Maak, in overleg met mama of papa, dagelijks wat tijd vrij om rustig voor school te werken. Bekijk de filmpjes, lees de opdrachten aandachtig, maak ze geconcentreerd en verbeter ze dan eerlijk en nauwkeurig. Laat ons zeker weten hoe het lukt!


We horen ook graag hoe het voor de rest met jullie gaat. Lukt het om je niet te vervelen? Wil je je klasgenoten of meester/juf iets vragen, iets vertellen? Je kan ons altijd mailen of een berichtje voor de klas achterlaten op onze padlet.


Hieronder vind je uitleg bij de opdrachten voor de eerste week.


Draag zorg voor jezelf en voor elkaar.


Hopelijk tot snel!


meester Dirk, juf Ellen en juf Maïté
vlakke figuren - regelmatige veelhoeken:
breuken delen door een natuurlijk getal:


Frans: C17 nieuwe woorden

263 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Terugkeer 5de leerjaar Sart

Het vijfde leerjaar zit al op de bus richting Antwerpen. Momenteel staat de aankomst gepland voor 17.45u. Indien de verkeerssituatie andere plannen heeft, houden we u hier op de hoogte.

Terugkeer 5de Archeon

De bus met onze tijdreizigers uit de prehistorie, oudheid en middeleeuwen komt aan rond 18.30u, eigen tijd.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page