top of page
  • Foto van schrijverstanzesde

Van 1640 tot 2440 en terug naar 1640

Waar zou dat nu weer over gaan? Jaartallen? Eens kijken: in 1640 overleed Pieter Paul Rubens. Die heeft mooie plaatjes geschilderd, maar niet in Zinal. En 2440? Dat is pas over 420 jaar. Wie (buiten enkele Star Trek-nerds) weet wat er dan gaat gebeuren? En terug naar 1640? Tijdreizen? Nee, het kunnen geen jaartallen zijn.


IQ dan? Onmogelijk! Het is trouwens niet beleefd om over uzelf te schrijven.


Hoogtemeters misschien? Bingo!

Van 1640m naar 2440m, dat is maar liefst 800m klimmen. Om dat uit te rekenen hoef je niet eens een IQ van 1640 te hebben. Dat klimmen doen we hier met behulp van de cabine Zinal-Sorebois. Op slechts drie minuten sta je boven. Gelukkig, want wandelen met skibotten en een paar ski’s in de hand is verre van comfortabel. Zeker wanneer het de eerste keer is. Toch verliep alles redelijk vlot. Dit jaar had zelfs iedereen zijn of haar eigen ski’s vast. Een unicum! Dat er nu naamkaartjes op de latten kleven kan geholpen hebben.

En dan kom je daar aan op 2440m hoogte. Ach mensen, hoe zoiets te beschrijven? Zon op onze snoetjes, imposante bergtoppen rondom, wit goud onder onze voeten… Pure poëzie op poeder, liefde op een laagje sneeuw. Dat gaat van kalverliefde of misschien nog een beetje haat-liefde bij de beginners tot los over de oren bij de gevorderden. De twee uur op ski’s vlogen, gleden of tuimelden zo voorbij.


Terug naar 1640m. Na een uitgebalanceerde, caloriearme maaltijd (‘Whoooo, pizza!!!!!!’) en een half uurtje welkome rust (‘Moet da?’) verkenden we het dorp. De boeiende weetjes over chalets, schuurtjes, koetjes en één kalfje (‘Da is echt kapot schattig!’) vlogen rond de oren. Of ze er ook in zijn geraakt, testen we later deze week. De reflexen van uw kinderen werden al wel getest. Op tijd opzij springen voor een gevaarlijk snel naderende klasgenoot op poepslee is het soort reflex dat ze bij een medisch schoolonderzoek helaas niet controleren. Jammer, want het is een pak leuker (en spannender) dan zo’n hamertje dat op je knie tikt.


Wij maken ons momenteel klaar voor het toneel, avondeten en een knutselactiviteit. Uiteraard niet tegelijkertijd. Hoewel dat nog wel komische resultaten zou kunnen geven. Toch eens over nadenken.


Bon, of het nu op 1640 of 2440m hoogte is: we zijn er hier goed en wel aan begonnen. Dolle pret in een schilderachtige omgeving. Eigenlijk had de Pieter Paul dat eens op doek moeten zetten…

Tot morgen!

118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page