top of page
  • Foto van schrijverstanzesde

Van hangbrug naar skibrevet.

Blauwe lucht, geen wolkensliertje aan de hemel. Heerlijk wakker worden in de bergen. De zon scheen de hele dag en wierp haar zonnestralen over ons prachtig dorpje Zinal.

Nadat we ons buikje goed hadden gevuld met cornflakes, yoghurt en boterhammetjes met confituur, kaas of een combinatie van deze twee waren we weer klaar voor een nieuwe dag in Zwitserland.


We trokken opnieuw het oude dorp in en speurden de straatjes af naar ballonnen die de juffen en meesters hadden opgehangen. De ballonnen wezen ons de weg naar het eindpunt van de tocht. Af en toe viel er een briefje uit de ballon en moest er een opdracht uitgevoerd worden. De ene opdracht al gekker dan de anderen. We hadden heel wat bekijks. De koeienboer lachte ons vanuit zijn koeienstal vrolijk toe en kreeg van ons nog een erehaag toen hij onze belhamels wat later met zijn tractor passeerde. Nadien ging onze tocht verder de bergen in. We volgden een bospaadje en kwamen bij een indrukwekkende hangbrug die over een gigantische lawinekom was gespannen. Je mocht er met 50 tegelijkertijd op. Mooi dus, want laat dat nu het exacte aantal Stanners zijn dat dit dal onveilig maakt. En voor alle ongeruste ouders: We zijn dus nog niemand kwijtgespeeld!


Na het middagmaal trokken we met z’n allen naar ons geliefd skigebied van Sorebois. Na een druk weekend was het er nu heerlijk rustig vertoeven. Het leek wel een privéterrein. We voelden ons de koning te rijk. Als volleerde skigoden gleden we over het witte sneeuwtapijt, voorwaarts of achterwaarts, op één ski (en sommigen soms zonder ski). Blauwe, rode of zwarte piste, geen enkele uitdaging gingen we uit de weg. Ook voor het ‘funparc’ draaiden wij ons hand niet om.


Daarna vieruurtje, douchen en wat rust op de kamers. Nu ja…


De laatste avond werd op gang getrapt met een feestelijk diner: chips en cola als apéritief gevolgd door frietjes en hamburgers. Als klap op de vuurpijl kregen we nog een gigantische taart als dessert voorgeschoteld. Nadat we eerder deze week een kei tot een bergtrolletje pimpten, pimpten we deze keer onszelf. Er stond immers een heuse hotelkelderfuif op het programma.


Morgen weer een nieuwe dag. Helaas de laatste… maar hopelijk weer een knaller!
363 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page