top of page
  • Foto van schrijverstanzesde

Van hoog naar laag


Van 1640m naar 13m om precies te zijn. Tussen Zinal en Berchem-Station zullen we maar liefst 1627m dalen. Maar dat is voor straks. Vandaag wachtte er nog een druk programma op ons.


Te beginnen deze ochtend met inpakken. Het is gelukt! Alles – althans dat hopen we – zit terug in de koffers. We zijn uiterst methodisch te werk gegaan en lieten de kinderen alles netjes opplooien en per kleur of alfabetisch ordenen in hun koffer. Mocht de inhoud er bij thuiskomst niet zo uitzien is dat zonder twijfel te wijten aan de bochten van de bus of het schokken van de trein. Men laatste keer van hoog naar slaag sleeën, sloten we de voormiddag af.


In de namiddag lieten we ons een laatste keer naar 2440m voeren. Wie een week geleden nog onzeker voor het eerst de latten aanbond, steeg ondertussen al tot 2600m. Een hoogte die ze voordien nog ver en onbereikbaar leek. Onze gevorderden gaan vlot tot 2800m en nog vlotter weer omlaag. Van hoog naar laag, terug naar hoog, weer naar laag. En zo een zalige middag lang. Nog steeds onder een stralende zon. De laatste skiles bestond uit genieten en toch maar voorzichtig zijn. We staan ondertussen allemaal heelhuids beneden. Die ongerustheid kan u alvast schrappen.


Er rest ons hier dus niet veel meer dan eten, boterhammetjes smeren en de terugreis aanvatten. Van Zinal (1640m) naar Sierre (532m). Via Aigle (400m) en Basel (268m) richting Aachen (200m). Nog eens stoppen in Leuven (39m) en dan tot Brussel-Zuid (22m). Nog één keertje overstappen en we zijn terug in Berchem (13m). Dat is een hele trip. Gelukkig is het bergaf.

Eens thuis ploffen we dan neer in onze zetel of op ons bed. Oogjes zullen dichtvallen. In onze dromen klimmen we dan terug 1627m hoger…


Tot morgen!


PS: De aankomst in Berchem is (behoudens vertragingen) gepland rond 14u. Het exacte uur wordt deze avond of morgenochtend via de weblog meegedeeld.

141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page