top of page
  • Foto van schrijverstanzesde

Van kwaad naar erger

Voor u in paniek de wagen inspringt of een privéjet chartert naar Sion met aansluitende taxi naar Zinal: we hebben het niet over de gemoedstoestand van de kinderen. Zelfs niet die van de leerkrachten. Het gaat over wolken. U leest dat goed. Wolken! De voorbije dagen was er geen vuiltje aan de lucht, slechts af en toe een sluierwolk. Nu hadden we met de Zwitsers geregeld dat ze ons een blauwe hemel gingen bezorgen. Zo’n sluierwolk was dus al op het randje maar kom, enige toegeeflijkheid is ons niet vreemd. Maar wat zien wij deze ochtend plots verschijnen? Wolken! Echte, volwaardige wolken! U kent dat wel, van die witte watten in de lucht met hier en daar zelfs een grijze kern. Pas op, een beetje extra sneeuw is zeker welkom voor de rest van de winterperiode maar dat kan evengoed vanaf midden volgende week. Wij zijn dus meteen stevig van ons oren gaan maken bij de plaatselijke autoriteiten. Zij zagen al snel de redelijkheid van ons verzoek in en nog voor het middaguur was alles letterlijk en figuurlijk opgeklaard. Het diplomatiek incident werd afgesloten. Blije gezichtjes.


Nog meer blije gezichtjes in de namiddag toen we op een sneeuwveld onze grote ‘Welke-spelletjes-kan-je-allemaal-verzinnen-met-sneeuw'-wedstrijd hielden: sleeraces, piramides bouwen, sneeuwbalstoten, sneeuwhoop maken (morele punten voor team meester Geert wegens een goed idee, echte punten voor team meester Joris wegens betere uitvoering van dat goed idee) en nog wat ongein. Dolle pret!


Na al die pret moest er toch eventjes terug aandacht besteed worden aan inhoud en dus werkten we onze zoektocht in het dorp nog even af. Wie trouwens, via gele briefkaart, kan antwoorden op deze bonusvraag krijgt ook een lat chocolat: Welke berggids, die in de 19de eeuw omkwam op de Rothorn (de berg doet zijn naam eer aan), wordt aan de gevel van de kerk herdacht?


De culturele en muzikale ontwikkeling uwer kinders komt vanavond aan bod tijdens een spetterend optreden van Reini de skimoni en zijn gitaar. Hij zingt, zij begeleidt.


Tot morgen!
158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

correctie Frans

De verbetering van de herhalingsbundel vind je via onderstaande link. Je hoeft zeker niet alle oefeningen volledig te maken. Gebruik het aanbod verstandig. Oefening 5 over de gebiedende wijs mag je sc

bottom of page