top of page
  • Foto van schrijverstanvijfde1

vijfde leerjaar: week 27-30 april

Bijgewerkt op: 26 apr. 2020

Dag lieve kindjes,


we missen jullie nog steeds, maar er gloort licht aan het einde van de tunnel. Waarschijnlijk mogen de leerlingen van 1,2 en 6 naar school vanaf midden mei. Hopelijk volgen de andere leerjaren snel!


Ondertussen blijven we jullie al wat voorbereiden op de dag dat jullie weer in de klas zitten. Het toverwoord hier is voorbereiden: maak je geen zorgen als iets nog niet lukt. In de klas zullen we het allemaal opnieuw bekijken. Het werk thuis moet je beschouwen als een repetitie, een training, een eerste kennismaking. Neem het wel ernstig, want je zal merken dat je dan in de klas sneller mee bent.


We begrijpen dat jullie elkaar een beetje en jullie meester of juf héél véél missen. Misschien hebben jullie ook wat vragen over de leerstof. We zijn bezig met te onderzoeken hoe we elkaar eens live kunnen spreken via de computer. Jullie horen nog van ons!


Je mama en papa kregen ondertussen het bundeltje voor volgende week + de verbetering. Hieronder vind je alvast enkele filmpjes om aan de slag te gaan. Veel succes en hou jullie gezond!


Romeinse cijfers:

het kgv (kleinste gemeenschappelijke veelvoud). In dit filmpje zit een blooper: wie vindt hem?


Frans C17 luisteroefening


Frans C17 taalboetiekbreuken optellen en aftrekken:

breuken mag je enkel optellen en aftrekken als ze dezelfde noemer hebben (= gelijknamig zijn). Uitleg vind je hier: https://www.xnapda.be/filmpjes/5de-leerjaar/gelijknamige-breuken-optellen-en-aftrekken-deel-1


Maar wat als de breuken een verschillende noemer hebben? Dan moet je eerst de breuken gelijknamig maken (=gelijke noemer) met hulp van het kgv. Pas daarna mag je de tellers optellen of aftrekken. Meer uitleg in dit filmpje: https://www.xnapda.be/filmpjes/5de-leerjaar Oefeningen vind je op bingel.


Tip: gebruik je lessenschrift om het kgv van de noemers te zoeken en zo de breuken gelijknamig te maken.


198 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Terugkeer 5de leerjaar Sart

Het vijfde leerjaar zit al op de bus richting Antwerpen. Momenteel staat de aankomst gepland voor 17.45u. Indien de verkeerssituatie andere plannen heeft, houden we u hier op de hoogte.

Terugkeer 5de Archeon

De bus met onze tijdreizigers uit de prehistorie, oudheid en middeleeuwen komt aan rond 18.30u, eigen tijd.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page