• stanvijfde1

vijfde leerjaar week 4 - van 11 tot 15 mei

Helaas, we moeten nog even geduld oefenen voor we elkaar weer op school zien. Maar we doen dapper verder met onze preteaching. Bereid je goed voor op de terugkeer! De bundels en verbetersleutels vind je vanaf maandagochtend 10u in de inkomhal.

Voor wiskunde herhalen we percenten en wat die te maken hebben met breuken en kommagetallen.

Je moet goed in de vingers hebben hoe je percent berekent om de intrest op je kapitaal te berekenen. De in...dinges op je kapi...watte? Dat wordt je uitgelegd in deze filmpjes!
De oefeningen op percent en kapitaal/intrest mag je met de ZRM oplossen.

Bewerkingen met breuken:


Voor Frans herhaal je je vraagwoordjes en cijfers (bundeltje), en oefen je de taalboetiek van C18 (werkboek - opgelet: je moet niet alle oefeningen maken).


Voor taal oefenen we woordbouw nog verder in. Je mag je schema "er is een woord gepleegd" erbij houden om met dat stappenplan te onderzoeken om welke woordsoort het gaat.


We beginnen ook weer met WO, en wel met de bloemetjes en de bijtjes. Letterlijk dan, gelukkig. Lees de tekst in je bundel en los de vragen erbij op. Hier vind je een paar filmpjes om je op weg te helpen. Maar waarom zou je het daarbij laten? Het is lente, de zon schijnt en we hebben de bijen en hommels in je (voor)tuin, in het park en op het plantsoen op straat gevraagd om een handje toe te steken, aangezien zij toch immuun zijn voor corona. Ga naar buiten en zie ze aan het werk!

https://schooltv.nl/video/hommels-een-grote-harige-bij/#q=hommel

https://schooltv.nl/video/bestuiving-bijen-verspreiden-stuifmeel/#q=stuifmeel

een langere film, maar het deel van 6:50 tot 10:50 leert je al heel wat over bestuiving: https://schooltv.nl/video/nieuws-uit-de-natuur-bloemen/

Tenslotte wat uitleg over waarom bijen nuttige dieren zijn en waarom ik soms wat bijenspeeksel in mijn thee giet: https://schooltv.nl/video/honing-van-de-bijtjes-naar-je-boterham-hoe-wordt-het-gemaakt/

167 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

vijfde leerjaar - week van 2 tot 5 juni

Dag lieve kindjes, Nog eventjes en jullie zijn weer welkom in de klas. Nog één weekje doorbijten met thuisonderwijs. We vragen jullie deze week om de al geleerde lessen van sprong 9 in te oefenen in d