top of page
  • Foto van schrijverstanvijfde1

vijfde leerjaar week 4 - van 11 tot 15 mei

Helaas, we moeten nog even geduld oefenen voor we elkaar weer op school zien. Maar we doen dapper verder met onze preteaching. Bereid je goed voor op de terugkeer! De bundels en verbetersleutels vind je vanaf maandagochtend 10u in de inkomhal.


Voor wiskunde herhalen we percenten en wat die te maken hebben met breuken en kommagetallen.


Je moet goed in de vingers hebben hoe je percent berekent om de intrest op je kapitaal te berekenen. De in...dinges op je kapi...watte? Dat wordt je uitgelegd in deze filmpjes!
De oefeningen op percent en kapitaal/intrest mag je met de ZRM oplossen.

Bewerkingen met breuken:


Voor Frans herhaal je je vraagwoordjes en cijfers (bundeltje), en oefen je de taalboetiek van C18 (werkboek - opgelet: je moet niet alle oefeningen maken).Voor taal oefenen we woordbouw nog verder in. Je mag je schema "er is een woord gepleegd" erbij houden om met dat stappenplan te onderzoeken om welke woordsoort het gaat.We beginnen ook weer met WO, en wel met de bloemetjes en de bijtjes. Letterlijk dan, gelukkig. Lees de tekst in je bundel en los de vragen erbij op. Hier vind je een paar filmpjes om je op weg te helpen. Maar waarom zou je het daarbij laten? Het is lente, de zon schijnt en we hebben de bijen en hommels in je (voor)tuin, in het park en op het plantsoen op straat gevraagd om een handje toe te steken, aangezien zij toch immuun zijn voor corona. Ga naar buiten en zie ze aan het werk!


een langere film, maar het deel van 6:50 tot 10:50 leert je al heel wat over bestuiving: https://schooltv.nl/video/nieuws-uit-de-natuur-bloemen/


Tenslotte wat uitleg over waarom bijen nuttige dieren zijn en waarom ik soms wat bijenspeeksel in mijn thee giet: https://schooltv.nl/video/honing-van-de-bijtjes-naar-je-boterham-hoe-wordt-het-gemaakt/


175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Terugkeer 5de leerjaar Sart

Het vijfde leerjaar zit al op de bus richting Antwerpen. Momenteel staat de aankomst gepland voor 17.45u. Indien de verkeerssituatie andere plannen heeft, houden we u hier op de hoogte.

Terugkeer 5de Archeon

De bus met onze tijdreizigers uit de prehistorie, oudheid en middeleeuwen komt aan rond 18.30u, eigen tijd.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page