• stanvijfde1

5de leerjaar week 3 - van 4 tot 8 mei

Bijgewerkt: 10 mei 2020

Dag lieve kindjes,


tijd voor een volgende week thuisonderwijs. We missen jullie nog steeds en we duimen met jullie dat we dit bijzondere schooljaar nog samen mogen afsluiten in de klas.


Enkele opmerkingen bij de lessen:


omtrek en oppervlakte van vlakke figuren - NIEUW! DE RUIT!


Nauwkeurig meten voor de omtrek, tot op de mm. Bij de oppervlakte mag je afronden tot op een halve centimeter. Meet je 3,9 cm, dan wordt het 4 cm. Meet je 2,6 cm, dan maak je er 2,5 cm van. Waarom? Omdat de printer niet altijd even nauwkeurig is. Je mag een rekentoestel gebruiken.Schaal


Deze les bestaat uit 2 soorten oefeningen: zet het filmpje even op pauze na de eerste voorbeeldoefening, maak dan de oefeningen op p.5. Kijk dan verder voor een voorbeeld voor de 2de soort oefeningen en maak p.6. Je mag ook een rekentoestel gebruiken.

Frans
Taal


Hier heb je een herhalingsoefening van zinsbouw. Verbetering vind je in het bundeltje, maar ook op film.
Daarnaast is er een opdracht begrijpend lezen. Verbetering vind je in het bundeltje.


Vergeet niet om je overzicht op de eerste pagina in te vullen en naar ons door te sturen. We blijven graag op de hoogte van jullie vorderingen.


Hou het gezond en hopelijk tot snel!


91 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

vijfde leerjaar - week van 2 tot 5 juni

Dag lieve kindjes, Nog eventjes en jullie zijn weer welkom in de klas. Nog één weekje doorbijten met thuisonderwijs. We vragen jullie deze week om de al geleerde lessen van sprong 9 in te oefenen in d