top of page
  • Foto van schrijverstanzesde

Une journée blanche

Of toch zeker un après-midi blanc.Voor de middag namen we onze tijd om een half uurtje langer te slapen. Na ons relaxte ontbijt testten we enkel traditionele Zwitserse spelletjes uit. Deze lijken verdacht veel op de activiteiten die je al eens bij ons in de gymzaal of de jeugdbeweging ziet. Toch is er een wezenlijk verschil. Sneeuw! Waarom immers lopen als je door de sneeuw kan kruipen?


Die sneeuw begon wel steeds meer te smelten. Dat zonnige weer is dan wel goed om een jaloersmakend kleurtje te creëren, de temperaturen lopen er aardig door op. Hoog tijd dus om er een nieuwe sneeuwlap op te geven. Je moet het de Zwitserse weerdienst nageven: dat kunnen ze. Even een blik sneeuw opentrekken en morgen weer de zon laten schijnen. Om Frank Deboosere jaloers te maken. Hij mag hier steeds komen solliciteren.


Voor de skiles – die vanaf vandaag in de namiddag doorgaat – was het wel even wennen. Zo’n journée blanche heeft haar naam niet gestolen. Is het de vallende sneeuw? Is het de piste? Is het een wolk? Is het de lucht? Wit! Wit! Wit! Wit!

Niet dat het onze Kleine Stanners tegenhield. Zelfs onze beginners namen vandaag al ‘de eitjes’ tot helemaal boven. Dat smaakt naar meer. Morgen kunnen ze dan ook zien wáár ze aan het skiën zijn.144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page